Eminem vyhrál MTV EMA 2011 za Nejlepší hip-hop

Letošní evropské hudební ceny (European Music Awards – EMA) se konaly 6. listopadu v severoirském Belfastu. Slavnostním večerem provázela teprve devatenáctiletá herečka a zpěvačka Selena Gomez.

Americký rapper Eminem zvítězil v kategorii Nejlepší hip-hop. Tento úspěch mu vynesl již 11. trofej EMA, což je dosavadní naprostý rekord. Eminem byl letos nominován ve dvou kategoriích – Nejlepší zpěvák a Nejlepší hip-hop. V kategorii Nejlepší zpěvák Eminem neuspěl, zde se stal vítězem kanadský mladík Justin Bieber.

Royce da 5′9″, Eminem a Joell Ortiz

Eminem se slavnostního ceremoniálu nezúčastnil. Prostřednictvím krátkého videozáznamu oslovil své fanoušky. Doslova řekl: „Chci jen vzkázat… Děkuji všem fanouškům a všem, kteří pro mě hlasovali. Omlouvám se, že jsem tam právě teď nemohl být osobně, ale jak můžete vidět, jsem zavřený ve studiu se Slaughterhouse a také 50 Centem. Pracujeme na nových deskách. Snažíme se to dokončit, abychom vám přinesli ještě více hip-hopu. Ještě jednou díky všem, kteří hlasovali a omlouvám se, že tam nejsem. Snad brzy nashle.“

Závěrem ještě dodám, že největší pozornost na letošních MTV EMAs na sebe strhla Lady Gaga, která si celkem odnesla 4 ocenění a její živé vystoupení bylo opět velice "originální". Kompletní přehled vítězů v jednotlivých kategoriích naleznete zde: Vítězové MTV EMA 2011.

Romanie

  

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *