První informace o Billboard Music Awards 2012

Letošní ročník Billboard Music Awards (BBMAs) se bude konat 20. května v MGM Grand v Los Angeles. Jako každoročně bude přímý přenos ze slavnostního předávání cen vysílat televizní stanice ABC. Na živé vysílání, stejně jako v roce 2011, budou dohlížet producenti Richard Bechman a Don Mischer.

V loňském ročníku BBMAs nejvíce zabodovali Eminem a Justin Bieber. Každý získal celkem 6 ocenění, přičemž Eminem uspěl i v hlavních kategoriích: Top Artist, Top Male Artist, Top Billboard 200 Album. Em se slavnostního ceremoniálu nezúčastnil, ceny mu byly předány dodatečně. Živě se na pódiu například představili Black Eyed Peas, Rihanna, Nicky Minaj, Pitbull, Mary J. Blige a Lil Wayne.

Logo Billboard Music Awards 2012

Ceny odrážejí úspěšnost jednotlivých interpretů v žebříčku Billboard Chart, včetně prodeje alb a jejich stažení, četnost rádiových vysílání, úspěšnost na sociálních sítích Facebook, Twitter, Vevo, YouTube a dalších sítích spojených s hudbou. Tyto statistiky celoročně vede časopis Billboard a jeho partneři. Sledují se i údaje od Nielsen Entertaitment a Next Big Sound.

Letošní adepti na vítěze budou posuzováni na základě sledovaného období od 1. března 2011 do 29. února 2012. Ceny budou rozdány v různých hudebních žánrech včetně R&B, rap, pop, country, rock, latinská a americká hudba. Seznam účinkujících a jména moderátorů zatím nebyla zveřejněna.

Romanie

  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *