Dr. Dre je králem hip-hopu za rok 2012 dle Forbes

Dr. Dre nevydal album dlouhých deset let. Ani to mu však nezabránilo v tom, aby se vyšvihnul do čela nejúspěšnějšich hip-hopových umělců za tento rok. Rapová ikona obsadila první místo v žebříčku Cash Kings 2012: Hip-Hop’s Top Earners sestaveném časopisem Forbes.

Dr. Dre se stal nejvýdělečnějším hip-hoperem za rok 2012 dle Forbes

Rapper a producent, který stále odkládá vydání dlouho očekávané desky Detox, dosáhl v tomto roce neuvěřitelného výdělku 110 milionů amerických dolarů. Tato částka je tak vysoká hlavně díky úspěchu jeho firmy Beats by Dr. Dre a sluchátkům, jimž propůjčil své jméno. Přičemž od něj firma HTC odkoupila loni většinový podíl.

Na druhém místě stanul Sean “Diddy” Combs se 45 miliony dolarů, které získal hlavně spojením se s vodkou Ciroc. Třetí příčku obsadil Jay-Z s 38 miliony, což znaméná jeho nejnižší umístění.

Eminem získal celkově 9. místo s 15 miliony. Je to vcelku slušné umístění, pokud bereme v potaz, že letos nevydal vlastní album a věnoval se hlavně produkci a svému labelu. Minulý rok se umístil na šestém místě po boku Dr. Dre a Snoop Dogga a 14milionovými výdělky na svém kontě.

Díky psygmatovi, novému členovi v našem týmu, vám můžeme nabídnout k tomuto článku i přeložené doprovodné video, ve kterém novinář Zack O’Malley Greenburg představuje prvních pět nejúspěšnějších osobností této ankety.

[jwplayer config=”16-9-caption” file=”http://www.youtube.com/v/GoYRRGsJtck” captions.file=”/soubory/titulky/novinky/2012/09/05.xml”]

Nucks

  

4 komentáře: “Dr. Dre je králem hip-hopu za rok 2012 dle Forbes”

  1. Shady napsal:

    Dík za překlad :-)

  2. Emsee napsal:

    tomu říkáte král hip hopu , když je tam napsáno Cash Kings hip-Hop’s Top Earners , co to má co s repem ? jen kolik kdo měl :D :D :D

  3. Nucks napsal:

    V článku je to, řekl bych, vysvětlené dostatečně.

  4. Pohádkář napsal:

    Jo doktor je fakt borec.
    Jedu jeho pecky každej den v autě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *