Rolling Stone: Eminem je králem hip-hopu

Hudební magazín Rolling Stone označil Eminema za krále hip-hopu. Toto ocenění získal v článku "Představujeme krále hip-hopu", který se zaobírá hip-hopovou scénou ze všech různých hledisek. Eminem si vydobyl celkové prvenství vítězstvím hned v několika kategoriích – prodejnost, YouTube a sociální sítě.

Eminem při vystoupení

Prodejnost – více než jedna polovina ze 7,5 milionu prodaných alb tento rok připadá práve na Recovery. Jen v USA si fanoušci pořídili 4 miliony kopií, čímž se zde stalo nejprodávanějším albem roku 2010. Celá jedna čtvrtina těchto alb se prodala digitálně. Tím se stala deska Recovery první v historii, které se prodalo více než 1 milion kusů digitálně. Této mety dosáhla teprve minulý měsíc.

YouTube – v první desítce nejsledovanějších hudebních videoklipů je pouze jediný, na kterém se podílel jen jeden umělec – Not Afraid od Eminema. Tento pilotní singl alba Recovery si pustilo zhruba 257 milionů diváků. To je jeden z hlavních důvodů, proč masivní převahou vyhrál Eminem i v této disciplíně. 1,3 miliardy zhlédnutí celkem je pak dvojnásobně více oproti druhému v této kategorii Lilu Wayneovi. Téměř polovina ze všech Eminemových zhlédnutí připadá pouze na dva klipy – již výše zmiňovaný Not Afraid a také spolupráce s Rihannou – Love the Way You Lie, která byla k dnešnímu dni přehrána 376 milionkrát.

Sociální sítě – Eminemův oficiální Facebook účet je obdivuhodný. Více než 46 milionů lídí kliknulo u jeho profilu na To se mi líbí. Tím se umístil 14 milionu před druhým Lilem Waynem. Náskok má také před hvězdami z jiné branže – Rihannou (44 milionů) a Lady Gaga (43 milionů). I v rámci celého Facebooku je počet jeho příznivců úctyhodný. Více fanoušků než on má totiž jen stránka Texas Hold’em Poker a Facebook sám.

Kompletní pořadí článku Představujeme krále hip-hopu

Nucks

  

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *