Nic bych neměnil, říká Obie Trice o odchodu ze Shady Records

Detroitský rapper Obie Trice se po 6leté pauze vrátil zpět do světa hip-hopu se svým 3. studiovým albem Bottoms Up. To vyšlo 3. dubna pod hlavičkou Black Market Entertaitment (BME), kterou Trice založil. Pro server TaleTela.com poskytl Obie rozhovor, v němž se mino jiné vyjádřil k odchodu ze Shady/Interscope Records, popsal spolupráci s Eminemem a prozradil své plány do budoucna. Nyní přinášíme část rozhovoru.

Obie Trice

Když se ohlédneš zpět na svůj odchod ze Shady/Interscope Records a na neshody s Jimmym Iovinem (šéf Interscope Records) udělal bys něco jinak?
Ne nutně. Moje situace je teď trochu lepší, protože mám více kontroly nad mojí hudbou. Pochopil jsem, že tam se nikdy nemůžu dostat do bodu, abych měl stejnou úroveň kontroly jako teď. Takže jsem rád, jak to šlo. Žádná neúcta k Interscope nebo k Jimmymu Iovineovi nebo komukoliv jinému. Ti kluci pro mě udělali strašně moc, ale rozhodně bych nic neměnil.

Dostalo se ti mnoho chvály za to, že jsi všechno přijal se vztyčenou hlavou a neukazoval jsi prstem na věci, které se nepovedly – na rozdíl od mnoha jiných rapperů. Vnímal jsi to tenkrát stejně nebo na to máš teď s odstupem času dospělejší pohled?
No jistě, je to tak. Když jsme jednali o oddělení a nebyli jsme schopný dospět k nějaké dohodě, já měl nějakou představu o mé budoucnosti a Interscope Records své požadavky, tak to nebyl pěkný pohled. Rozhodně jak šel čas, tak jsem trochu víc pochopil obchodní aspekty. Měl jsem se Shady Records, D12, Marshallem i se zbytkem kluků opravdu vřelý vztah, takže jsem vlastně nechtěl odtržení, ale nakonec se tak stalo, ale je to jen byznys. Hodně lidí nechápe, že je to jen byznys a že se musíte udržet v pohybu. Tehdy na začátku to pro mě bylo hodně osobní, ale ne moc dlouho, protože jsem si prostě uvědomil, že se neustále musím posouvat vpřed.

Proč jsi dal albu název související s alkoholem? Chtěl jsi dát fanouškům nějakou kontinuitu, jako kdybys nikdy neodešel?
No Bottoms Up mělo původně vyjít na Shady Records. Takže určitě jsem chtěl fanouškům znovu přinést něco ze starého Obieho. Také to pro mě hodně znamená. Bottoms Up je pro mě nový začátek s vlastním labelem BME. Je to taková moje oslava – cesta, stejně jako bylo Cheers a druhé album Round’s On Me. Určitě chci, aby moje tituly souvisely se mnou, s mojí reálnou situací.

Obie Trice

Bylo obtížnější dát dohromady a vydat toto album po šestileté pauze vzhledem k množství materiálu, které jsi musel připravit?
Ne, nebylo to vůbec těžké. Dal jsem to dohromady během posledních osmi měsíců. Vlastně to byla hračka. Jeden track jsem nahrál s MC Breedem těsně před jeho smrtí (2008), skutečné vokály, takže to je starší věc. Je to šílený, ale chtěl jsem to vydat na mém albu pro jeho rodinu.

Jaké to bylo vrátit se zpět do studia s Eminemem?
S Emem budu určitě spolupracovat, pokud z toho jeden z nás nevycouvá. Zatím nemáme v plánu toho nechat. Byl to skvělý pocit být tam zpět. Mluvili jsme spolu ještě před tím, než jsme začali pracovat na songu, vždy jsme spolu v kontaktu. Bylo to určitě zábavné i retrospektivní a přitom vážné – osobní. Když jsem tam byl s ním, tak jsem dostal takové to chvění. Bylo to určitě potřeba, abychom se tam vrátili zpět a zase pracovali.

První reakce na album byly dobré. Měl jsi obavu jak bude přijaté, když jsi byl tak dlouho pryč?
Ne, je to pro mě vítězná situace. Jsem šťastný, když jsem mohl přinést moji práci a budu mít díky turné kontakt s fanoušky. A také jsem výkonným producentem mého alba. Pro obě má alba byl výkonným producentem Eminem a já jsem si to taky chtěl vyzkoušet. Takže pro mě je to skvělý pocit, žádné obavy jsem neměl.

Teď když jsi zpět ve hře jaké jsou tvé plány do budoucna?
Plánujeme turné s Bottoms Up a pak nějaké hledání talentů a uvidíme jaká bude budoucnost pro můj label BME.

Romanie

  

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *